Ikona / Icons Collection

Title: “IKONA/ICONS” Collection

Author: Ylli Drishti

Language: Albanian / English


Postcards: 16

 

Publishing house: Mali Pleshti, Tirana, Albania

Price:
€5

Call us now: +355-677165606

Seti prej 16 kartolinash brenda zarfit: “Icona/Icons” i përket koleksionit të pavionit të ikonave në Muzeut Historik Kombëtar, Tiranë, Shqipëri. Seti përbëhet nga kartolina që  paraqet imazhin e hyrjes qëndrore të Muzeut Historik Kombëtar ku jepet imazhi i mozaikut I titulluar “Shqipëria”, ndërsa 15 kartolinat e tjara përmbajnë imazhet e ikonave të piktorëve ikonografë shqiptarë: Onufri, Onufër Qiprioti,  Kostandin Shpataraku; Dinastia e piktorëve Katro–Çetiri; Vëllezërit Kostandin dhe Athanas Zografi) dhe Mihal Anagnosti.

Authors

en_US